GrupaMini 3 – 4 ani

Grupa Mică  este asemeni unui tărâm de poveste în care copiii sunt formaţi, pregătiţi pentru a păşi siguri prin necunoscut, este un loc plin de voie bună, în care se experimentează lucruri noi. Aici, micuţii vor descoperi că învăţarea este amuzantă, construind în acelaşi timp relaţii solide cu ceilalţi copii şi cu educatorii. Fiind prima treaptă în cunoaştere, la grupa mică pornim de la convingerea că investiţia în copiii noştri înseamnă investiţia în viitorul nostru.

De aceea, activitatea desfăşurată, va urmări formarea personalităţii copiilor, atât sub aspectul dezvoltării fizice armonioase, cât şi al stimulării inteligenţei şi creativităţii acestora, al educaţiei estetice şi moral-civice, al socializării, potrivit particularităţilor vârstei, precum şi pregătirea adecvată pentru o mai bună integrare în etapele următoare ale preşcolarităţii.

La acest nivel, activităţile propuse sunt adecvate nivelului de dezvoltare a copilului, în ceea ce el este capabil sa înteleagă şi să facă, satisfăcându-i curiozitatea şi dându-i bucuria propriilor reuşite, ceea ce contribuie esenţial la structurarea încrederii copilului în propriile capacităţi şi a stimei de sine.

De aceea, planificarea tematicii este foarte importantă, fiind o metodă de integrare a experienţelor de învăţare.

Practic vom stabili legătura între activităţile individuale, bazându-ne pe experienţele reale ale copilului, astfel încât temele vor fi o cale prin care copiii de aceasta vârsta, primesc experienţe, incluzând toate ariile de dezvoltare: emoţională, socială, lingvistică, intelectuală şi fizică.

Păşind către celelalte domenii experienţiale, vom observa că trăistuţa cu achiziţii este mult mai bogată, după fiecare pas realizat pe parcursul grupei mici

Ştim că cei mici învaţă prin joacă, de aceea toate aceste obiective menţionate anterior sunt adaptate şi particularizate în funcţie de fiecare copil.

Aici, la Little Education Concept, suntem o mare familie. Ţinem o legatură strânsă cu familiile copiilor, ştim că avem multe de învăţat unii de la alţii.

Noi avem încredere în copii dumneavoatră, le preţuim curiozitatea, învăţăm împreună cu ei şi îi însoţim în descoperirile pe care le fac.

Le oferim activităţi interesante care să le stârnească interesul şi să îi facă să înveţe cu plăcere.

Did you like this? Share it!