GrupaBaby 1.6 – 3 ani

Grupa Baby are copii cu vârste cuprinse între 1,6-3 ani, această perioadă de vârstă fiind o etapă în care copilul este pregătit să devină conştient de propria sa persoană şi să exploreze lumea înconjurătoare. Este deci momentul explorării cu toate simţurile! Pentru grupa baby, primul obiectiv urmărit este acomodarea cu succes în mediul de la Grădiniță, urmăm ritmul natural a fiecărui copil în parte și îi oferim timp generos pentru a se familiariza cu mediul, pentru a se simți în siguranță, pentru a construi relații cu educatoarea și ceilalți copii.

GrupaMini 3 – 4 ani

Grupa Mică  este asemeni unui tărâm de poveste în care copiii sunt formaţi, pregătiţi pentru a păşi siguri prin necunoscut, este un loc plin de voie bună, în care se experimentează lucruri noi. Aici, micuţii vor descoperi că învăţarea este amuzantă, construind în acelaşi timp relaţii solide cu ceilalţi copii şi cu educatorii. Fiind prima treaptă în cunoaştere, la grupa mică pornim de la convingerea că investiţia în copiii noştri înseamnă investiţia în viitorul nostru.

De aceea, activitatea desfăşurată, va urmări formarea personalităţii copiilor, atât sub aspectul dezvoltării fizice armonioase, cât şi al stimulării inteligenţei şi creativităţii acestora, al educaţiei estetice şi moral-civice, al socializării, potrivit particularităţilor vârstei, precum şi pregătirea adecvată pentru o mai bună integrare în etapele următoare ale preşcolarităţii.

GrupaMidi 4 – 5 ani

La Grupa Midi  programul zilnic al copiilor va cuprinde activități pe domenii experiențiale, jocuri și activități liber-alese, precum și activități de dezvoltare personală care includ rutine, tranziții, activitățile de după-amiază și activități opționale. Domeniile experiențiale sunt instrumentele pedagogice cu ajutorul cărora se realizează individualizarea educației și a învățării. Ele dau posibilitatea educatoarei să identifice aptitudinile, cât și dificultățile fiecărui copil în parte.

Preocuparea permanentă a educatoarei este aceea de a adapta activitățile în raport cu particularitățile de vârsta și cele individuale ale copiilor,precum și în funcție de interesul preșcolarilor.

GrupaMaxi 5 – 6 ani

La Grupa Maxi de la copiii se află într-un stadiu preoperațional, când inteligența crește odată cu folosirea simbolurilor, memoria și imaginația se dezvoltă în strictă legătură cu limbajul și folosirea acestuia. Preșcolarul de grupă mare vorbește cursiv, iar exprimarea gramaticală este din ce în ce mai corectă.

Copilul de grupă maxi își dezvoltă simțul moralității și devine preocupat de aplicarea regulilor, atrăgând atenția celor din jur atunci când nu le respectă. Este capabil să se pună în locul altei persoane pentru a înțelege perspectiva ei, ceea ce îl ajută să devină empatic.

E încă posesiv cu lucrurile sale, deși îi place să facă schimburi.

Tipul fundamental de activitate este jocul care se desfășoară pe baza de reguli și are obiectiv final.

În ceea ce privește tipul de relații și comunicarea, copilul din grupa maxi reușește să se desprindă cu ușurință de părinți, aplică forme de politețe și ține ca ceilalți să le aplice în relația cu el.

Devine interesat să cunoască mai multe aspecte ce țin de viața personală a persoanelor cu care interacționează.

Did you like this? Share it!