GrupaBaby 1.6 – 3 ani

Grupa Baby  are copii cu varste cuprinse între 1,6-3 ani, aceasta perioada de varsta fiind o etapă în care copilul este pregătit să devină conştient de propria sa persoană şi să exploreze lumea înconjurătoare. Este deci momentul explorării cu toate simţurile! Pentru grupa baby, primul obiectiv urmărit este acomodarea cu succes în mediul de la Grădiniță, urmăm ritmul natural a fiecărui copil în parte și îi oferim timp generos pentru a se familiariza cu mediul, pentru a se simți în siguranță, pentru a construi relații cu educatoarea și ceilalți copii. Acum, are loc exercitarea independenței, demonstrarea unor noi abilități și este momentul în care copilul experimentează o creștere uriașă a capacităților de comunicare.

Pentru copii, jocul este calea esenţială spre învăţare fiind legat de dezvoltarea motorie, de coordonarea mişcărilor şi de îmbogăţirea activităţii senzoriale.

Investigarea mediului şi a obiectelor din jur prin văz, atingere, gust, miros şi auz le oferă copiilor informaţii esenţiale, iar cea mai importantă formă de organizare a simţurilor îi va determina să răspundă într-un mod direcţionat spre scop, iar acest fapt reprezintă debutul organizării conduitei.

Facilitarea dezvoltării timpurie a limbajului este o cale spre stimularea gândirii. Aşadar, urmărim să contribuim la formarea comunicării verbale a copiilor  în vederea diferenţierii sunetelor şi îmbogăţirea vocabularului prin crearea unui mediu comunicaţional variat. Un alt obiectiv este acela de a dezvolta comportamente legate de interesul interpersonal şi de cooperare al copiilor, prin joc sau diferite activităţi împărtăşind bucurii şi asumându-şi roluri.Obiectivele pedagogice pentru acest orizont de vârstă vizează în principal susținerea independenței și autonomiei copilului prin

exerciții extinse în zona de viață practică: copiii învață să se îmbrace și să se dezbrace singuri, să se spele pe mâini și să aibă grijă de mediu, păstrând starea inițială de ordine și curățenie. Alături de viața practică, aria senzorială este bine reprezentată, copiii exersându-și toate cele 5 simțuri. La nivelul limbajului ne propunem dezvoltarea vocabularului, iar în ceea ce privește activitatea matematică urmărim recunoașterea numerelor mai mici de 5, ca pași premergători pentru nivelul preșcolar.

La Little Education Concept, într-o atmosferă caldă şi relaxată, dar dinamică şi stimulativă, bazată pe înţelegere şi respect reciproc, copiii sunt implicați în experienţe de învăţare care stimulează curiozitatea şi creativitatea. Aceste experienţe sunt astfel concepute, încât să permită fiecărui copil să-şi descopere identitatea proprie, să-şi dezvolte o imagine de sine pozitivă, să devină independent şi responsabil.

Did you like this? Share it!