GrupaMaxi 5 – 6 ani

La Grupa Maxi copiii se află într-un stadiu preoperațional, când inteligența crește odată cu folosirea simbolurilor, memoria și imaginația se dezvoltă în strictă legătură cu limbajul și folosirea acestuia. Preșcolarul de grupă mare vorbește cursiv, iar exprimarea gramaticală este din ce în ce mai corectă.

Copilul de grupă maxi își dezvoltă simțul moralității și devine preocupat de aplicarea regulilor, atrăgând atenția celor din jur atunci când nu le respectă. Este capabil să se pună în locul altei persoane pentru a înțelege perspectiva ei, ceea ce îl ajută să devină empatic. E încă posesiv cu lucrurile sale, deși îi place să facă schimburi.

Tipul fundamental de activitate este jocul care se desfășoară pe baza de reguli și are obiectiv final.

În ceea ce privește tipul de relații și comunicarea, copilul din grupa maxi reușește să se desprindă cu ușurință de părinți, aplică forme de politețe și ține ca ceilalți să le aplice în relația cu el. Devine interesat să cunoască mai multe aspecte ce țin de viața personală a persoanelor cu care interacționează.

Pentru atingerea performanței în educarea copiilor, central educational cu program prelungit Little Education Concept își propune o colaborare permanentă și sistematică alături de părinți, aceștia având un rol deosebit de important în formarea personalității copiilor.

Părinții sunt primii furnizori de educație ai copilului, motiv pentru care este deosebit de important să existe un strâns parteneriat Grădiniță-familie.